layout

wide boxed

direction

ltr rtl

style

light dark

skins

default alimbalmarina somnambula juicy spoonflower goats nutricap keratin vit courtly attire mondrian sage walking by

bg pattern

1 2 3 4 5 6 7 8

bg image

1 2 3 4 5 6 7 8

Anti-aging i imunitet

Da li ste znali koliko je ANTI-AGING I IMUNITET povezan? Kako da ostanete sto duze mladi i smanjite mogucnost pojave bolesti.

Svaka bolest, čak i prehlada ubrzava starenje, čini vas još bolesnijim, i izaziva ostale bolesti. Postoji samo jedna bolest  ili nepravilnost zajednička za sve hronične bolesti, a to je proces koji se zove upala ili inflamacija. Bez obzira koju bolest imate, veliki deo vašeg problema predstavlja upala. Upala je prirodan i zdrav proces.Kada je neophodna, upala je korisna, ali je i strašno štetna kada je hronična. Hronična upala generiše konstantni priliv slobodnih radikala koji zagušuju odbranu antioksidansa i oštećuju DNK, izazivaju starenje i razne bolesti, uključujući i oboljenje srca, rak, dijabetes, osteoporozu, arthritis, alergije, Alchajmerovu bolest, autoimmune bolesti i infekcije. Bliska veza između upale, depresije i bolesti srca dovela je neke istraživače do teorije da je možda upala medijator između ova dva stanja: depresija može dovesti do bolesti srca, ali i bolest srca često izaziva depresiju.

Učeći kako da sprečite i obrnete efekte upale, učite kako da ostanete sto duze mladji i smanjite mogucnost pojave bolesti. Otkriveno je da je starenje organizma povezano sa starenjem imuniteta, a ono se delimično vezuje za gubitak funkcije T limfocita. Imunitet se bori protiv "stranih napadača” poput bakterija, virusa, gljivica i parazita. Štaviše, nadzorna funkcija imuniteta često sprečava pojavu raka, posebno u starosti. Ipak, preterano aktivan ili neuravnotežen imunitet može da dovede do pojave alergija ili autoimmunih poremećaja. Izgrađen i izbalansiran imunitet od ključne je važnosti za očuvanje zdravlja.

ATP- molekul koji nosi „energiju života“

U osnovi energiju dobijamo od sunca, ali ljudi nisu u stanju da je iskoriste za direktno upravljanje metaboličkim procesima. Zato, da bismo pretvorili sunčevu energiju u zalihe hemijskih materija (u obliku ugljenih hidrata) zavisimo od fotosinteze. Putem kataboličkog metabolizma, ugljeni hidrati se pretvaraju u ATP (adenozin trifosfat), osnovnog nosioca energije kod svih oblika života. Procenjeno je da ATP obezbeđuje 95% energije svih ćelija tela. Odmah postaje očigledno da zbog stalnog snabdevanja energijom ATP mora stalno i efikasno da se sintetizuje jer proizvodnja ATP se smanjuje sa godinama. Jasno nam je da bez životne energije svake ćelije bazične aktivnosti celije kao što su ćelijska reparacija, sinteza proteina, hormona, enzima, neurotransmitera je nemoguća, tako mi starimo. Možda ne iznenađuje ni to da kada dođe do prekida (kao u slučaju srčanog ili moždanog udara) proizvodnje supstanci koje proizvode energiju (poput kiseonika ili hranljivih materija koje se prenose krvlju), dolazi i do smanjenja proizvodnje ATP-a, dolazi do uzročno-posledičnog efekta, i slobodni radikali počinju da pričinjavaju sve veću štetu. Najnovija istraživanja pokazuju da možda disbalans ATP-a dovodi do smrti sve većeg broja nervnih ćelija.

Naučnici sve vise prihavtaju teoriju da naše starenje počinje upravo u mitohondrijama ćelijama koje prave životnu energiju (ATP). Nije ni čudo zašto je Cordyceps odjednom postao svetski poznat kada je 1993 godine na kineskim nacionalnim igrama oboreno 9 svetskih rekorda. On poseduje pored ostalog i izvanrednu sposobnost povećavanja ATP (za 30%) i iskorišćavanja kiseonika (za 40%).

Brojna istraživanjima su dokazala da Cordyceps sinensis koja se smatra najlekovitijom i najskupljom biljkom na svetu (1 kg=$40,000) može da stimuliše ili suzbije ćelijsku reakciju imuniteta  in vitro i in vivo, usporava starenje, poseduje izuzetna antivirusna, antibakterijska, proitiv zapaljenska svojstva, hipoglikemičko dejstvo, deluje antireumatski i antialergijski, snažno jača libido te pojačava fizičku snagu i izdržljivost. Iako je centalna tema većine istraživača u svetu koji proučavaju medicinske gljive njihovo antitumorsko dejstvo, one se visoko cene i zbog ostalih lekovitih svojstava uključujući i tretiranje hiperholesterolemije, visokog pritiska i dijabetesa.

Ovaj tekst i sajt su edukativnog karaktera, namenjeni za opšte obrazovanje i u informativne svrhe, nisu zamena za profesionalni medicinski savet, ispitivanje, dijagnozu ili lečenje.

Obaveštenje

Ovaj sajt je namenjen za opšte obrazovanje i u informativne svrhe, nije zamena za profesionalni medicinski savet, ispitivanje, dijagnozu ili lečenje. Informacije preko ovog sajta ne smeju se koristiti za dijagnozu ili lečenje zdravstvenog problema ili bolesti. Sajt nije zamena za profesionalnu zdravstvenu zaštitu, dizajniran je u cilju da podrži, a ne da zameni odnos pacijent-lekar. Bez obzira na to kako se proizvodi mogu koristiti u drugim zemljama ili bilo šta što ste možda čuli ili pročitali o Aloha Medicinals proizvodima, po FDA zakonu u Sjedinjenim Američkim Državama, zakonom je zabranjeno proizvodjaču da tvrdi da je preparat lek. Nijedan od proizvoda navedenih na ovom sajtu nije namenjen da se koristi u lečenju svih bolesti. Sve izjave Aloha Medicinals su namenjene u informativne svrhe. Izjave nisu ocenjene od strane FDA,a proizvodi nisu namenjeni za dijagnozu, tretman, lečenje ili sprečavanje bilo koje bolesti. Zdravstvene odluke su isuviše važne da bi se donosile bez saveta lekara. Kao i kod svakog dodatka ishrani ili biljnog dodatka pre upotrebe konsultujte svog lekara o upotrebi proizvoda. Ako ste dojilja ili trudnica, pre upotrebe bilo kog preparata konsultujte svog lekara.

Zakon o autorskom pravu

Zakonom o autorskom pravu, razumete i saglasni ste da vam je isključivo dozvoljeno da koristite Sadržaj odobren ovim Ugovorom i da ne možete kopirati, umnožavati, distribuirati ili kreirati izvedene radove iz ovog Sadržaja bez prethodnog izričitog pismenog ovlašćenja vlasnika sajta. Uslovi korišćenja

Copyright ©2006-2017 www.moj-imunitet.com je namenjen isključivo ličnom, a ne komercijalnom korišćenju. | Sva prava zadržana.